Bedrijven uit Groningen

Wat kan een professionele training jou opleveren?

Geplaatst op

Voor menig aantal professionals geldt dat ze niet over voldoende vertrouwen beschikken om bijvoorbeeld verder te gaan op hun eigen leidinggevende eigenschappen. Dat is zonde, want het gevolg hiervan is dat je zal geconfronteerd worden met twee vervelende nadelen. Allereerst spreekt het voor zich dat je jouw eigen toekomstpotentieel als professional gaat ondermijnen. Dat is echter niet alles. Een ander nadeel dat hier een rechtstreeks gevolg van is heeft namelijk betrekking tot het feit dat ook de onderneming waarvoor je werkzaam bent hieronder kan leiden. Wil je dit absoluut kunnen voorkomen? Dan is het van cruciaal belang om een professionele training te gaan volgen. Zou je graag willen ontdekken wat zo’n training jou nu in de praktijk precies kan opleveren? Lees dan vooral snel verder!

Verschil tussen een individuele en professionele training voor teams

Voor de zakelijke markt in haar totaliteit geldt dat er eigenlijk twee verschillende soorten trainingen bestaan. Op het moment dat je een professionele training zal willen volgen zal er je dan ook de vraag worden gesteld wat precies het doel is van deze training. Het antwoord op deze vraag zal bepalend zijn voor het type training die er aan je aanbevolen zal worden. Wat dit betreft blijkt meteen een verschil tussen twee mogelijkheden, namelijk:

  1. Een professionele, individuele training;
  2. Een teamtraining;

In het eerste geval komt de focus uiteraard te liggen op de persoonlijke ontwikkeling die een professional kan doormaken. Heel wat mensen die professioneel actief zijn hebben het gevoel dat ze een groot deel van hun potentieel maar niet weten te benutten. Het volgen van een duidelijke, kwalitatieve training kan daar op een zeer efficiënte manier verandering in brengen.

Bovenstaande optie is uiteraard niet alles. Een tweede mogelijkheid waarover je beschikt heeft dan ook betrekking tot het volgen van een teamtraining. Ook een dergelijke professionele training kan in de praktijk een ongelofelijk groot verschil maken. Van een bedrijf is namelijk bekend dat ze slechts zo sterk is als haar zwakste schakel. Volop inzetten op het realiseren van een kwalitatief team is dan ook zonder meer de moeite waard.

Wat zijn de eigenschappen van een echt succesvol team?

Het volgen van een professionele training heeft in de praktijk dus niet zelden als doel om een meerwaarde te creëren voor het team waarvan binnen een bepaald bedrijf sprake is. Veel mensen, zeker ook professionelen, stellen zich de vraag aan welke eisen of verwachtingen een echt succesvol team nu precies dient te voldoen. Wat dit betreft denken we aan de onderstaande zaken:

  • Het maken van gezamenlijke afspraken met betrekking tot hoe diverse doelstellingen gerealiseerd kunnen worden;
  • Het bestaan van gedeelde opvattingen met betrekking tot niet alleen normen, maar ook waarden;
  • Een succesvol team is niet alleen lerend, maar heeft ook een goede aanspreekcultuur;
  • Er heerst een sfeer van vertrouwen en respect;

Bovenstaande zaken lijken in de praktijk misschien vrij complex om te realiseren, maar dat zijn ze eigenlijk niet. Het enige waar je rekening mee moet houden heeft betrekking tot het feit dat er een continue investering in teamontwikkeling voor is vereist. Het volgen van een professionele training kan op dat vlak zonder meer de moeite waard zijn.

BewegingVeroorzakers | in beweging voor verbindend leiderschap en proactieve professionals.

Gerelateerde berichten

Disposables een gemakkelijke weg naar Milieubewust zijn

In de wereld van vandaag, waar gemak een cruciale rol speelt in ons dagelijks leven, hebben disposable producten een prominente plaats ingenomen. Of...

Lees meer

Over ons

Op onze site vind je tal van interessante blogs waar je veel inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvenuitgroningen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden