Bedrijven uit Groningen

Welke 5 verzekeringen hebben Groningers?

Geplaatst op

Nederlanders staan bekend als het volk dat een liefde heeft voor verzekeringen en we sluiten met z’n allen dan ook massaal verzekeringen af. Naast verplichte verzekeringen zoals de zorgverzekering, hebben verreweg de meeste Groningers ook verzekeringen afgesloten die niet verplicht zijn. Een van de meest belangrijke polissen is de woonverzekering Groningen. In verband met de aardbevingen en schade aan de woning wordt hier veel aanspraak op gemaakt. In dit artikel lees je daar alles over. 

 
Welke verzekeringen sluiten mensen in Groningen af?

Wanneer de situatie in Nederland wordt vergeleken met de situatie in bijvoorbeeld de Verenigde Staten, dan valt op dat Nederlanders minder risico willen nemen. Daar staat echter wel tegenover dat Nederlanders zich over het algemeen minder zorgen maken en met een beter gevoel in de schoenen staan. Slim? Dat is moeilijk te beoordelen. We voelen ons beter en veiliger, maar uiteindelijk verliezen we wel geld doordat we vaak teveel verzekeringen afsluiten. Het is dus maar net waar je prioriteiten liggen. De volgende top 5 verzekeringen zijn erg populair bij Groningers:

  1. Zorgverzekering: De zorgverzekering is voor Nederland een paradepaardje en elke Nederlander die in Nederland woont moet verplicht deze verzekering hebben afgesloten. Ook Nederlanders die in het buitenland wonen hebben echter in de vrijwel alle gevallen nog steeds een zorgverzekering, omdat we ons bewust zijn van het belang van de verzekering.
  2. Autoverzekering: De autoverzekering moet ook verplicht worden afgesloten bij aanschaf van een auto en het is een verzekering die alle autobezitters dus hebben afgesloten. Er zijn 3 verschillende typen autoverzekeringen, zodat iedereen zelf kan bepalen welke schade zij willen dekken. De schade die veroorzaakt wordt bij een ongeluk zal echter altijd minimaal moeten worden vergoed.
  3. Opstalverzekering: De opstalverzekering is een verzekering die het huis dekt tegen schade die kan ontstaan door bijvoorbeeld brand. De opstalverzekering is een verzekering die voor de meeste Nederlanders met een eigen huis verplicht is en er is ook hier dus weinig keus. Toch wordt de verzekering over het algemeen wel gezien als een nuttige verzekering, omdat de premie relatief laag is en het mogelijke schadebedrag erg hoog.
  4. Aansprakelijkheidsverzekering: De aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht, maar veel Nederlanders willen toch graag een verzekering die schade dekt die per ongeluk wordt veroorzaakt. De verzekering kent een relatief lage premie en we voelen ons met zo’n verzekering net iets zekerder, omdat de schade die veroorzaakt kan worden bij een ongeluk erg hoog kan zijn.
  5. Overlijdensrisicoverzekering: De overlijdensrisicoverzekering geeft nabestaanden ook na het overlijden van een dierbare financiële zekerheid. Ze hoeven zich dus geen zorgen te maken over vaste lasten die normaal gesproken betaald zouden worden met het inkomen van de overledene. De overlijdensrisicoverzekering is niet verplicht, maar wel populair bij Nederlanders.

Gerelateerde berichten

Disposables een gemakkelijke weg naar Milieubewust zijn

In de wereld van vandaag, waar gemak een cruciale rol speelt in ons dagelijks leven, hebben disposable producten een prominente plaats ingenomen. Of...

Lees meer

Over ons

Op onze site vind je tal van interessante blogs waar je veel inspiratie uit kunt halen.

Contactgegevens

Via info @ bedrijvenuitgroningen.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden