Selecteer een pagina

Wil je een elektrische auto leasen, maar heb je geen idee wat het verschil is tussen alle Tesla modellen? Wij helpen je graag bij het kiezen van een goede, compacte, elektrische leaseauto, door de verschillen van twee diverse modellen even op een rijtje te zetten. Het broertje van de Tesla Model 3 werd in maart 2019 officieel voorgesteld aan het publiek. In 2021 start Tesla met een nieuw model, namelijk Model Y.

Hoe veel kilometer kun je afleggen met een elektrische Tesla?

Het is natuurlijk belangrijk om te weten welke afstanden je kunt afleggen met een elektrische auto, zodat je niet ineens stil staat langs de weg.

  • De Tesla Model 3 rijdt ongeveer 544 kilometer volgens de WLTP-testmethode. Daardoor is een realistische actieradius van ongeveer 400 kilometer goed haalbaar. Dit wordt mogelijk gemaakt door het accupakket van 75 kWh.

  • De Tesla Model Y rijdt volgens de WLTP-testmethode 540 kilometer. Dat zal ongeveer neerkomen op zo’n 480 kilometer in de praktijk.

Binnen enkele minuten heb jij je accu op 80 procent

Het opladen gaat uitstekend als het gaat om de Tesla modellen. Wil jij niet met een lege accu langs de snelweg staan? Onthoud dan goed dat je binnen enkele minuten de accu voor een groot deel op kunt laden.

  • Met de Tesla Model 3 kun je binnen 32 minuten weer met 80 procent de weg op. Je zou de auto ook kunnen opladen bij de superchargers van Tesla. Daarnaast is het model 3 voorzien van een CCS-lader. Hierdoor kun je ook bij de publieke snelladers uit de voeten.

  • De Tesla Model Y is gemakkelijk op te laden bij het netwerk van Tesla Superchargers. Binnen 30 minuten kun jij weer de weg op. Dan is de Tesla namelijk weer voor 80 procent opgeladen. Net als de Tesla Model 3 is de Tesla Model Y ook voorzien van een CSS-lader.